LysaCup 2010 - 9.etapa, Rajská bouda - silvestrovská

Terén a počasí: teplota okolo nuly, vzhledem k intenzivnímu tání spíš nad, zejména v okolí Lukšince ledovka, na vrcholu i cosyk sněhu, mlha

Událost dne #1: Výrazné týmové oblečení (viz vrcholové foto z mobilu).
Událost dne #2: Koudy porazil vrchní Kobřici Tamaru, která tak prohrála sázku. BRAVO KOUDY!

Video Olympáků na YouTube.
Foto: Kačka, SK VK

Štěpánský běh Porubou 2009

Dámy a pánové, toto je článek s pořadovým číslem 100! Zda-li pak Majkl čekal, že se jeho zakládací aktivita setká s takovým úspěchem?!

Dnes, tj. 26/12/2009, se konal tradiční Štěpánský běh Porubou. Já bohužel nemám čas dřistat, bo mám sraz z gymplu (na který, jak jsem dnes zjistil, chodili i bratři Vlachové). Tož tu sú aspoň nějaké obrázky.

Fotky od Oldy, MK Seitl, SK Jíří Team, BK SAK Karviná (1, 2)
Fotky Kačenky:



Fotky Pigiho:


PF od KF ;)

Veselé vánoce všem Vodníkům přejí Kobry!

PS: Buďte ostražití při rozbalování dárečků, Kobra číhá všude.

(Autorem je světoznámy grafik Pigi van de Purple-Cobras)

LysaCup 2010 - video ze 7. a 8. etapy

Video ze 7. etapy LC 2010 - Ostravice - žel. přejezd.
Video z 8. etapy LC 2010 - Krásná.

LysaCup 2010 - 8.etapa, Krásná

Už to tak vypadá, že si tady budu psát ty články sám. Spousta lidi podlehla mrazovým obavám, jedna polovina zúčastněných je zaneprázdněná a druhá polovina raději nepracuje s blogem vůbec nebo občas. Jestli nám to nějak nepřimrzlo i jinde ... :)
Dnešní etapa byla nonplusultra - při výběhu sluníčko a relativně ideální podklad!!! Ti, co mají vlasy, si je mohou trhat! A plakat, plakat, plakat ...
Ti, co se nezúčastnili, přišli také o Stošovo ocenění. Citace z lysacup.cz: "... Ještě před startem byli odměněni pohárkem vybraní zástupci různých týmů, bez kterých by Lysacup nebyla taková sranda ..." Takže Stoša je vlastně klubový KAŠPÁREK pro všechny! :D
No, dřistám o ničem. Kačenka balí dárky (ZLATÍČKO!) a já jsem mezitím zpracoval tabulku, fotky a dal je do fotogalerie. Video už ale nestíhám ... snad jindy.
Opět padly osobní rekordy (Majkl, Poky, Stoša) a jeden klubový (Majkl - 50:29). A rovněž nás opět udolaly i Fialové kobérky!
Snad se sejdeme v hojném počtu alespoň na Štěpánském běhu!!!

Fotky z 8.etapy:



LysaCup 2010 - 7.etapa, Ostravice - žel. přejezd

Terén a počasí: lehce pod nulou, namrzlá zem a kameny, hlavně úsek konec asfaltky ( u studánky) - Lukšinec, něco málo sněhu a občasné sněžení a mlha

1. BOBika vydal příkaz změřit mezičas na Lukšinci - všichni splnili, vyhodnocení v tabulce.
2. KořiLee nám gentlemansky oplatil minulou etapu a vynesl nám nějaká suchá trika - budiž mu pěna chvála! Díky Koři!
3. Kalamář Koudelka dal přednost Fialovým kobrám před týmovým stolem s delfíny. Budiž Ti tento čin pravidelně předhazován v upomínku!
Pozn.: Ihned se mi vybavil loňský finiš při etapě z Ostravice, kdy se mě KK snažil očernit nějakým nesportovním chováním. Dnes mi to "oplatil" tím, že jsme s Kačou seděli na samotce. Ještě že došel KořiLee, který si k nám přisedl společne se Sejbim/-ym a dcerami. Opět tedy body na stranu Kober!!!
4. Padly 4 osobní rekordy (Majkl, Koudy, Martin, Berďa) a jedno osobní "vítězství" v podobě celoběhu etapy (BOBika).
5. Výsledky:

008 Najvert Stanislav
059 Pětroš Michal
068 Stonová Tamara
073 Koudelka David
076 Pigula Jaromír
084 Stoszek Jan
090 Kotek Martin
108 Beremlijski Petr
110 Hegedüs Robert
119 Ryška Martin
ze 150

LysaCup 2010 - 6.etapa, Hotel Bezruč

Terén: bez sněhu, téměř bez bláta, bez přeháněk, ale také bez slunce

Tak jsme si opět vyběhli nejkratší cestou na naši "Alma mater". Při letošní stabilní účasti nad 120 lidí se očekávala tlačenka na hangu, ale nakonec to až na pár ok Tamči z Fialek a bot neporazitelného Ondry Horáka proběhlo bez velkých dramat a zápletek. Já osobně jsem pokořil hang výrazně rychleji než posledně, s minimem nucených zastávek, což mělo ovšem za následek menší zotavení a s ním související vyčerpávající závěr. V něm mi KořiLee nastavil záda a opět ukázal, že tahle etapa mu sedí ze všech nejvíce (?!).
Co se týče našeho týmu, bylo téměř jasné, že bez hvězd posledních etap asi Kobry neporazíme. Lépe řečeno - nestáhneme náskok famózního Standy. Ostatní Kobry se nám často pletou pod nohy, takže tam je to etapa od etapy. Jenže Bezruč je etapa krátká a ta většině hadů evidentně vyhovuje. Ke všemu náš Keňan ohlásil poklidné výklusové tempo. Už ho známe, víme, co si pod tím představit. Nikoho tedy nepřekvapilo, když se po prvních metrech dral prostovlasý mužík s hůlkami před naplno běžící soukmenovce! Sice jsme ho nakonec všichni předběhli, ale já osobně ho podezírám z gentlemanského gesta ...
Podle papírových předpokladů se cítil na týmové vítězství Berďa, ale rybník mu vypálil Olda a Stoša, kteří využili kratší etapy k použití tzv. Stošastrategie.
V týmech jsme výrazně zaostali, získali jsem nejméně bodů za celý letošní rok a skončili až na 17. místě.

007.Najvert Stanislav
059.Vavroš Jiří
063.Kocián Daniel
078.Pigula Jaromír
084.Vlach Oldřich
085.Stoszek Jan
091.Beremlijski Petr
098.Kořistka Tomáš
099.Hegedüs Robert
100.Kotek Martin
103.Stonová Tamara

104.Novák Marek

111.Sabela Jiří

116.Ryška Martin